Blog

Lekkage vaststellen en kosten besparen!

Is de nota van uw waterverbruik hoger dan normaal? Mogelijk heeft u een waterlekkage. De lekkage kan te maken hebben met uw toilet of riolering. Wellicht is uw toilet verouderd en lekt er elke keer bij het doorspoelen extra water weg. Als u dit vermoeden heeft, dan kun het best zo snel mogelijk professionals inschakelen. Maar hoe weet u of er inderdaad een lekkage in uw toilet of riolering is?

Wij hebben een paar handige tips voor u samengesteld!

Stap 1. Zet alle wateractiviteit in uw woning uit (dus ook vaatwasser en wasmachine)

Stap 2. Kijk op uw watermeter of er op dit moment wateractiviteit is. Dit wordt aangegeven door een radertje. Vaak een rood of oranje cirkel of driehoekje. Aan de activiteit ervan kunt u zien of er op dit オンライン カジノ moment water verbruikt wordt. Sommige meters hebben ook een teller die uiteraard stil zou moeten staan.

Staan het radertje en de teller stil?
Dan heeft u geen lekkage. Gelukkig!
Heeft u toch een hoge rekening? Dan is het raadzaam om te onderzoeken of de voorzieningen van uw waterhuishouding economisch staan afgesteld. Een erkend loodgietersbedrijf of installatiebedrijf zou u hierbij van dienst kunnen zijn. Of wellicht kunt u zelf door een aantal aanpassingen minder water gebruiken en zo uw nota gunstig beïnvloeden…

Blijven het radertje en de teller bewegen?
Dan loopt er ergens water weg en is het inroepen van professionele hulp een actie die u op kort al veel kosten zal besparen.

Voordat u erkende vakmensen inhuurt wilt u wellicht zelf onderzoeken waar de lekkage zich bevindt? Als u zicht en toegang heeft tot de buizen die uw riolering vormen, dan kunt u dat inderdaad zelf onderzoeken. Mogelijk zijn er al vochtige plekken of plasjes water te zien op bepaalde plekken? Het beeld wordt nog duidelijker zodra u uw riolering maximaal belast.

Als u met volle kracht de kranen openzet en water laat doorstromen, dan zal door de verhoogde druk op de buizen gauw zichtbaar moeten worden waar er water wegstroomt. Is het toch niet duidelijker geworden? Dan kunt u het best ervaren specialisten inschakelen die over verfijnde detectieapparatuur beschikken.

 

 

 

Comments are closed.

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?